Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețurile în energetică ar putea provoca falimente în lanț în Germania

© AP Photo / Jan Bauer Министр сельского хозяйства Германии Йохен Борхерт проверяет гигантский гамбургер во время посещения "Gruene Woche", крупнейшей в мире ярмарки продуктов питания и сельского хозяйства, в Берлине
 Министр сельского хозяйства Германии Йохен Борхерт проверяет гигантский гамбургер во время посещения Gruene Woche, крупнейшей в мире ярмарки продуктов питания и сельского хозяйства, в Берлине - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Germania falimentul întreprinderilor ar căpăta proporții colosale din cauza prețului carburanților
CHIȘINĂU, 12 mart – Sputnik. Asociația business-ului mic și mijlociu din Germania se arată îngrijorată de faptul că în această țară întreprinderile ar putea falimenta în masă din cauza scumpirii carburanților și altor surse de energie, informează RIA Novosti cu referire la NEOPresse.
Directorul executiv al asociației, Markus Jerger, a publicat un raport plin de note critice în adresa guvernului german pentru menținerea impozitelor la electricitate la un nivel foarte înalt, precum și pentru că a fost lăsată baltă o reformă prin care urmau să fie adoptate înlesniri pentru cei care folosesc transportul public.
Potrivit lui Jeger, „prețurile la resursele energetice au devenit o problemă existențială pentru mulți întreprinzători”.
Totodată, expertul consideră drept inacceptabil prețul de peste 2 euro pentru benzină, precum și dublarea prețului la gaz. Asta, potrivit lui, ar pute să conducă la dispariția unui număr mare de întreprinderi.
Трубопроводы национальной газораспределительной сети в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Internațional
Deocamdată Moldova poate să nu-și facă griji pentru volumul de gaze furnizat de „Gazprom”
Gazul și carburanții s-au scumpit brusc în țările europene, dar și în SUA, din cauza politicii de sancțiuni adoptată de așa zisul „Occident colectiv”, care încearcă prin aceste și prin alte metode să-i impună Rusiei voința guvernelor acestor state. Criza s-a aprofundat și mai mult pe fundalul acțiunilor militare din Ucraina.
Fluxul de știri
0