Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Corespondent RAI la Moscova: „Este o greşeală să se vorbească despre izolarea Rusiei”

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaПовседневная жизнь
Повседневная жизнь - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Șeful biroului de corespondență la Moscova al radioteleviziunii italiene de stat RAI a reamintit că țările considerate „non-ostile” de Moscova corespund aproximativ unei populaţii de 4 miliarde de oameni, însemnând 60% din populația lumii.
BUCUREŞTI, 12 mart – Sputnik, Doina Crainic. Rusia nu este atât de izolată de lume cum citim, în aceste zile, în multe ziare, ci ea continuă să aibă relații importante cu mari puteri globale, cum ar fi China, India, Pakistan și Turcia, printre altele.
Șeful biroului de corespondențăla Moscova al radioteleviziunii italiene de stat RAI, Marc Innaro, a reamintit acest lucru într-un interviu pentru Adnkronos, prezentând un punct de vedere care ia în considerare nu numai factori militari, ci şi globali.
„Pentru cei care consideră Rusia izolată de lume: Uitaţi-vă la lista țărilor considerate state "ostile" - acestea nu sunt nici America Centrală, nici America de Sud, nici ţările africane, nu sunt China, India, Pakistan, Egipt, Lumea Arabă, Turcia, Arabia Saudită, Israel, Mongolia, fostele republici sovietice. Acest lucru trebuie să ne spună ceva: făcând o sumă, vorbim despre o populație care depășește 4 miliarde de oameni, însemnând mai mult de 60% din planetă”, a precizat acesta, citat de Sputnik Italia.
În al doilea rând, a mai spus Innaro, trebuie să ţinem cont de faptul că Rusia are șase mii de kilometri de graniță comună. Mai mult, „mereu vorbim de gaz și petrol, dar fiți atenți, există problema îngrășămintelor, Rusia fiind unul dintre cei mai mari producători [de îngrășăminte] din lume, sau de cereale – dacă prețul cerealelor creşte, sunt țări precum Egiptul care depind de grâul rusesc, cred că în proporţie de 95%”.
„Prin urmare, există factori globali, nu numai militari, care nu sunt suficient luaţi în considerare, dar care capătă o valoare fundamentală”, a observat Innaro.
„A vorbi de izolarea Rusiei pare puţin riscant. Închiderea Starbucks, Coca Cola, Pepsi, Twitter şi Facebook în Rusia nu are un impact atât de mare. Pe lângă acestea, nu toate au fost închise, multe au rămas deschise, iar "Facebookul" rusesc V-Kontakte este tot mai mult folosit, Telegram cunoaşte o creştere uriaşă [a numărului de utilizatori]”, a adăugat corespondentul.
Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Rusia
Conflictul armat din Ucraina se extinde? – Ce au anunțat rușii
Fluxul de știri
0