Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

„Moldovagaz” a achitat integral costul livrărilor de gaze din februarie

© Sputnik / Mihai CarausMoldovagaz
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Abonare
„Moldovagaz” informează despre plata efectuată pentru livrările de gaze din luna februarie.
CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Compania „Moldovagaz” a plătit integral concernului rus „Gazprom” pentru livrările de gaze din luna februarie. Despre aceasta a anunțat șeful „Moldovagaz” Vadim Ceban pe canalul său Telegram.
Totodată, șeful companiei „Moldovagaz” a spus că este necesar să se transfere fonduri către furnizorul rus pentru 50% din consumul curent de gaze naturale.
„Astăzi SA „Moldovagaz” a plătit integral către „Gazprom” pentru livrările de gaze din februarie. Până pe 21 martie, compania trebuie să transfere 43 de milioane de dolari furnizorului rus pentru 50% din consumul curent", a spus Ceban.
Amintim, Vadim Ceban a anunțat anterior că în pofida creșterii explozive a prețurilor și a febrei de pe piețele spot europene a gazelor, prețul combustibilului albastru în Moldova nu va crește până la sfârșitul acestei luni.
„Prețul indicat anterior pentru luna martie în mărime de 547 dolari pe mia de metri cubi de gaz pentru Moldova va rămâne cu siguranță neschimbat. Este mult mai greu de făcut anumite prognoze pentru aprilie. Costul gazului pentru luna viitoare va depinde de un număr mare de factori. Inclusiv tendinţele din luna martie, pe care încă nu le cunoaștem în acest moment. Dar în general, perspectivele, din păcate, nu par să fie dintre cele mai optimiste", a spus Vadim Ceban.
Potrivit lui, nu pot fi făcute prognoze pornind doar de la evenimentele unei singure zile de tranzacționări la bursă.
Вывеска на офисе ПАО Газпром  - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Rusia
Gazprom continuă furnizarea regulată de gaz pentru tranzitul prin Ucraina
Fluxul de știri
0