Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom continuă furnizarea regulată de gaz pentru tranzitul prin Ucraina

© Sputnik / Alexander GalperinВывеска на офисе ПАО "Газпром"
Вывеска на офисе ПАО Газпром  - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Abonare
Concernul rus e gaze naturale Gazprom va furniza 109,6 milioane de metri cubi de gaz pe zi pentru tranzitul prin Ucraina.
CHIȘINĂU, 13 mart - Sputnik. „Gazprom” furnizează gaz pentru tranzit prin Ucraina în mod regulat, în conformitate cu cererile consumatorilor - 109,6 milioane de metri cubi în data de 13 martie, a spus administrația companiei.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, scopul misiunii este să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, nimic nu amenință populația civilă. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupurile RPD și RPL dezvoltă o ofensivă. Dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Victoria Nuland - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Internațional
Nuland a spus care este ținta SUA în Ucraina
Fluxul de știri
0