Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Kievul speră că o întâlnire între Putin și Zelenski va avea loc cât de curând posibil

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaPutin și Zelenski
Putin și Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Abonare
Kievul este în căutarea unui loc potrivit pentru negocieri sub aspectul garanțiilor de securitate și elaborează un pachet de acorduri care vor ține cont de pozițiile Ucrainei.
CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Kievul contează pe o întâlnire a lui Vladimir Zelenski cu Vladimir Putin în viitorul apropiat, a declarat Mihail Podoleak, consilierul șefului Oficiului președintelui ucrainean, citat de RIA Novosti.
„Cred că nu mai e mult până acolo. Nu sunt gata să spun că această întâlnire poate avea loc în viitorul apropiat. O zi, două, trei – nu. Va mai dura ceva timp, dar vom depune eforturi ca asta să se întâmple cât mai curând posibil”, a spus Podoleak citat de strana.ua, preluat de RIA Novosti.
Potrivit lui Podoleak, Ucraina acum este în căutarea unui loc pentru negocieri potrivit sub aspectul garanțiilor de securitate și elaborează un pachet de acorduri care vor ține cont de pozițiile foarte importante pentru Ucraina. Atunci când aceste documente vor fi gata și vor fi avizate preventiv, va fi posibilă și o întâlnire a președinților pentru definitivarea prevederilor unui acord de pace, a mai spus Podoleak.
El a mai precizat că Zelenski nu va semna niciun acord de pace, dacă acesta nu va fi efectiv și convenabil Ucrainei.
Anterior purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că o întâlnire între Putin și Zelenski nu este ceva improbabil, însă pentru ca asta să se întâmple delegațiile și miniștrii celor două țări trebuie să facă posibilă o întâlnire pentru un rezultat, dar nu de dragul discuțiilor.
Советник руководителя Офиса президента Украины Михаил Подоляк перед началом российско-украинских переговоров - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Moscova și Kievul se îndreaptă spre un compromis, potrivit oficiului lui Zelenski
Fluxul de știri
0