Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Moscova și Kievul se îndreaptă spre un compromis, potrivit oficiului lui Zelenski

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaСоветник руководителя Офиса президента Украины Михаил Подоляк перед началом российско-украинских переговоров
Советник руководителя Офиса президента Украины Михаил Подоляк перед началом российско-украинских переговоров - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Abonare
Consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei susține că Moscova și Kievul ar fi aproape de un compromis.
CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Moscova și Kievul sunt aproape de a ajunge la un compromis în cadrul negocierilor, a declarat Mihail Podoleak, consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, transmite RIA Novosti.
Potrivit lui Podoleak, acesta fiind și membru al grupului de negociatori din partea Kievului, părțile implicate în dialog au purces la formularea unor înțelegeri, însă la ora actuală detaliile nu pot fi făcute publice.
"De îndată ce vor fi elaborate deja juridic formatele reciproce, va fi anunțată o nouă întâlnire - a patra rundă de negocieri. Poate fi mâine, poimâine. Să continuăm purtând doar discuții nu mai este cazul, probabil. Am discutat toate chestiunile, acum încercăm să dăm acestor aspecte o anumită formă juridică”, a spus Podoleak.
El a mai menționat că rezultatul negocierilor trebuie „să țină cont de garanțiile de securitate pe care vrea să le obțină Federația Rusă, care are propriile temeri ce țin de o serie de alianțe militare globale”.
„Avem toate propunerile care într-un fel sau altul apără aceste interese, scot Ucraina de sub lovitură în sensul în care astfel de situații să nu se mai repete, scot Ucraina într-un fel de istorii compensatoare în sens legal. Subliniez încă odată: partea rusă privește deja situația mult mai adecvat”, a conchis consilierul șefului Oficiului lui Zelenski.
Până la ora actuală au avut loc deja trei runde de negocieri între Rusia și Ucraina. Delegațiile părților s-au întâlnit pe 28 februarie, pe 3 și pe 7 martie, pe teritoriul Belarus.
Нафтали Беннет - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Internațional
Mass-Media: Premierul Israelului l-a sfătuit pe Zelenski să accepte condițiile Moscovei
Fluxul de știri
0