Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nuland a spus care este ținta SUA în Ucraina

© AP Photo / Vadim GhirdaVictoria Nuland
Victoria Nuland - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Adjunctul secretarului de stat, Nuland: SUA consideră „înfrângerea strategică” a lui Putin drept obiectiv în Ucraina
Adjunctul secretarului de stat american, Victoria Nuland, a declarat că Statele Unite își văd scopul final în Ucraina ca fiind „înfrângerea strategică” a președintelui rus Vladimir Putin.
„Din perspectiva SUA, scopul final este înfrângerea strategică a președintelui Putin”, a spus Nuland în timpul unei audieri în Congres.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina în dimineața zilei de joi, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, nimic nu amenință populația civilă. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupurile RPD și RPL dezvoltă o ofensivă. Dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Ministerul rus de Externe a spus în repetate rânduri că Occidentul pompează în Ucraina cele mai noi arme.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Internațional
Oficiul lui Zelenski a spus care este condiția neaderării Ucrainei la NATO
Fluxul de știri
0