Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Demontarea unui alt fake news: Tancul care a călcat o mașină pe 25 februarie era ucrainean

© AFP 2024 / DANIEL LEALVehicul pe un drum din nordul Kievului pe 25 februarie 2022
Vehicul pe un drum din nordul Kievului pe 25 februarie 2022 - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Abonare
A ieşit la iveală faptul că vehicul blindat care a trecut peste o maşină pe 25 februarie, într-o suburbie din Kiev, nu aparţiea Armatei ruse, ci era ucrainean. Bărbatul din maşina călcată a supraviețuit în mod miraculous.
BUCUREŞTI, 12 mart – Sputnik, Doina Crainic. În maşina care a fost călcată, pe 25 februarie, de un tanc pe o șosea din Obolon, o suburbie a Kievului, se afla un bărbat de 60 de ani, care a supravieţuit în mod miraculos impactului.
Deşi în urma distribuirii imaginilor surprinse de amatori, s-a crezut că vehiculul blindat era rusesc, din primele verificări, a ieşit la iveală faptul că a fost vorba de un tanc Strela-10, vehicul anti-aerian folosit de Armata ucraineană. S-a stabilit ulterior că a fost vorba de un accident.
Imaginile au fost analizate cu atenţie de juranliştii de la France 24, care au consultat mai mulți specialiști militari şi au ajuns al concluzia că tancul nu este rusesc, ci ucrainean, potrivit stiripesurse.ro. Cel care îl conducea era un militar ucrainean care a pierdut controlul vehiculului în urma unei confruntări armate petrecute cu puțin timp înainte. În timp ce se retrăgea din confruntare, vehiculul blindat a lovit accidental un autoturism.
Militarii ucraineni din apropiere nu au deschis focul asupra tancului, deoarece nu-l considerau inamic.
De asemenea, vehiculul de război nu era inscripționat cu litera Z, cum sunt cele din coloanele rusești, și nu avea cum să se afle atât de aproape de Kiev (9,5 km) pe 25 februarie, a doua zi a invaziei. Mai mult, acest tip de vehicul nu este conceput pentru lupte de aproape, în orașe, ci pentru a susține eventual retragerea unor trupe copleșite de inamic. Responsabili din Armata rusă au negat că vehiculul le-ar aparține.
Военнослужащий ДНР у контрольно-пропускного пункта Успенка в Донецкой области - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Trupele ucrainene au bombardat de cinci ori așezările republicii Lugansk – rapoarte
Fluxul de știri
0