Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Trupele ucrainene au bombardat de cinci ori așezările republicii Lugansk – rapoarte

© Sputnik / Ilia Pitalev / Accesați arhiva multimediaВоеннослужащий ДНР у контрольно-пропускного пункта "Успенка" в Донецкой области
Военнослужащий ДНР у контрольно-пропускного пункта Успенка в Донецкой области - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Abonare
Sursele Republicii Populare Lugansk a raportat bombardarea, de către forțele armate ucrainene, a patru așezări din această regiune.
BUCUREŞTI, 12 mart – Sputnik. Potrivit oficiului reprezentanţei în Republică a Centrului comun pentru controlul și coordonarea încetării focului, trupele ucrainene au efectuat cinci atacuri în patru așezări din LPR (Republica Populară Lugansk).
„Din partea unităţilor armate ale Ucrainei au fost înregistrate cinci bombardamente în patru așezări ale republicii”, a declarat reprezentantul biroului LPR într-un mesaj pe canalul său de Telegram.
Rusia a lansat o operațiune specială în Ucraina pe 24 februarie, pentru a demilitiza țara. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind „protecția persoanelor care au fost supuse abuzului și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Din acest motiv, era necesară „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a fi deferiţi justiţiei toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” din Donbass.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, forțele armate vizează doar infrastructurile militare și trupele ucrainene. Cu sprijinul forțelor armate ale Federației Ruse, grupurile de DPR și LPR dezvoltă o operațiune care vizează apărarea cetățenilor celor două republici.
Сергей Рябков - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Rusia
Conflictul armat din Ucraina se extinde? – Ce au anunțat rușii
Fluxul de știri
0