Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ankara: Putin nu este împotrivă să se întâlnească cu Zelenski

© AFP 2022 / POOL / IAN LANGSDONВладимир Путин и Владимир Зеленский
Владимир Путин и Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul turc de Externe Cavusoglu a afirmat că Putin i-a spus lui Erdogan că nu este împotriva întâlnirii cu Zelenski.
Ministrul turc de Externe Cavusoglu a afirmat că Putin i-a spus lui Erdogan că nu este împotriva întâlnirii cu Zelenski.
CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, susține că în timpul discuțiilor telefonice cu președintele Turciei, liderul rus Vladimir Putin a spus că nu este împotriva întâlnirii cu Vladimir Zelenski.
"Insistăm pentru a organiza o întâlnire a liderilor (Rusiei și Ucrainei - n. n.). Chiar înainte de începerea războiului, am făcut astfel de eforturi. În principiu, Putin, în timpul convorbirilor telefonice cu președintele nostru, a spus că el nu a fost împotriva unei astfel de întâlniri... Partea ucraineană este gata. Părțile poartă negocieri tehnice în Belarus. Pe de altă parte, există eforturi pe alte canale, pe care noi le susținem de asemenea”, a spus Cavusoglu, la o conferință de presă duminică.
Anterior, serviciul de presă al Kremlinului a raportat că pe 6 martie a avut loc o convorbire telefonică între liderii Rusiei și Turciei.
În același context, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a spus că Ankara observă o convergență de poziții cu privire la unele probleme între Moscova și Kiev.
"Există o apropiere pe unele chestiuni, despre care a vorbit liderul rus (Vladimir) Putin. Observăm și noi acest lucru. Dar, în primul rând, este necesar să ajungem la încetarea focului", a spus Cavusoglu, fiind citat de RIA Novosti, într-o conferință de presă ținută duminică.
Rusia și Ucraina au purtat anterior trei runde de negocieri. În cea de-a doua rundă, părțile au ajuns la o înțelegere privind asigurarea în comun a coridoarelor umanitare pentru evacuarea cetățenilor, livrarea de alimente și medicamente, dar coridoarele umanitare nu au funcționat pe deplin.
Флаг России и Турции - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Internațional
De ce Turcia refuză să adere la avalanșa de sancțiuni contra Rusiei
Fluxul de știri
0