Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

„Bucurați-vă unii de alții, fără Rusia”, Federația Rusă părăsește Consiliul Europei

© Sputnik / Доминик Бутен / Accesați arhiva multimediaЗаседание ПАСЕ
Заседание ПАСЕ  - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul rus de Externe: Rusia nu va participa la transformarea Consiliului Europei într-o platformă narcisistă a NATO
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. „Moscova nu va participa la transformarea Consiliului Europei într-o platformă pentru narcisismul occidental al NATO și UE: Bucurați-vă unii de alții, dar fără Rusia”, a declarat Ministerul rus de Externe într-un comunicat, citat de RIA Novosti.
"Statele UE și NATO neprietenoase Rusiei, abuzând de majoritatea lor absolută în Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei (CSCE), își continuă politica de distrugere a Consiliului Europei și a spațiului juridic și umanitar comun în Europa", se arată în document.
"Cursul evenimentelor devine ireversibil. Rusia nu va tolera aceste acțiuni subversive desfășurate în colectiv de către Occident, pentru a impune o 'ordine bazată pe reguli' care să înlocuiască dreptul internațional ce este călcat în picioare de SUA și de sateliții săi", adaugă acesta.
"Rusia nu va participa la transformarea celei mai vechi organizații a Europei de către NATO și UE obedientă, care îi urmează într-o altă platformă pentru a face vrăji de superioritate și narcisism occidental. Lăsați-i să se bucure de comunicare unii cu alții fără Rusia", a conchis Ministerul de Externe.
Вход в здание Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Internațional
Reuters: UE planifică să renunțe treptat de la achizițiile de gaze naturale din Rusia
Fluxul de știri
0