Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Prețuri tot mai mari la carburanți: Motorina crește cu încă aproape un leu

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon la carburanți.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Noi prețuri la carburanți, aplicabile pentru data de 11 martie, au fost stabilite și publicate de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.
Astfel, pentru mâine, 11 martie, sunt stabilite următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard. Pentru benzina COR 95 – 27,08 de lei/litru, pentru motorină – 25,80 de lei/litru. Din prețurile plafon stabilite de ANRE pentru mâine reiese o majorare a prețurilor la benzina 95 cu 40 de bani, iar la motorină cu 78 de bani.
Prețurile stabilite sunt influențate de valoarea medie pentru 14 zile a cotațiilor la bursele petroliere internaționale.
Reamintim că în perioada de referință de 14 zile calendaristice, prețul la burse a crescut la motorină cu peste 500 de dolari/tona. Totodată, în comparație cu zilele precedente, azi deja se atestă o descreștere pe piața internațională a cotațiilor la țiței și a prețurilor la produsele derivate, care, în caz că tendința de scădere a cotațiilor va persista, în conformitate cu mecanismul de calcul existent, va permite diminuarea prețurilor la pompă.
Встреча министров Молдовы и Румынии - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Politică
Unul din Acordurile între Guvernele României și Moldovei a fost ratificat
Fluxul de știri
0