Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Unul din Acordurile între Guvernele României și Moldovei a fost ratificat

© Sputnik / Mihai CarausВстреча министров Молдовы и Румынии
Встреча министров Молдовы и Румынии - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
Parlamentul a ratificat unul din Acordurile dintre Guvernul Republicii Moldova și cel al României.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistență tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar în valoare de 100 de milioane de euro a fost ratificat de Parlament. Proiectul de ratificare a fost votat în două lecturi în ședința de astăzi, 10 martie, a Parlamentului și a fost susținut de către 63 de deputați.
Ajutorul financiar este nerambursabil și va fi utilizat pentru implementarea proiectelor care să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova. În special, sunt vizate mai multe domenii cum ar fi cel energetic, transport, mediu, infrastructură, micul business, independența mass-media, reforma administrației publice, sănătate, cultură, turism.
Potrivit Acordului, în mare parte, fondurile vor fi canalizate în sate. Mijloacele vor fi oferite pe parcursul a unei perioade de șapte ani. Totodată, în vederea asigurării absorbției complete de către Republica Moldova a fondurilor puse la dispoziție de către Guvernul României, implementarea acestuia poate fi prelungită pentru o perioadă de până la trei ani.
Acordul implică și contribuția financiară asigurată de Republica Moldova, care nu poate fi mai mică de 5% din cheltuielile eligibile pentru fiecare proiect în parte.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Politică
UE va acorda Moldovei ajutor pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina
Fluxul de știri
0