Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Va fi construit un nou pod rutier peste râul Prut, la frontiera cu România

© Sputnik / Mihai CarausPod
Pod - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
Un pod rutier de frontieră cu România va fi construit în următorii ani.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României, care prevede construcția unui pod rutier de frontieră cu România peste râul Prut a fost ratificat. Acordul dintre Republica Moldova și România a fost ratificat în unanimitate de către deputații prezenți în sala de ședințe a Parmanetului.
Documentul definește aspectele tehnice, financiare, juridice şi organizatorice referitoare la construirea, exploatarea, întreținerea și repararea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Ungheni din Republica Moldova și Ungheni din România.
„Scopul Acordului este de a asigura construcția și durabilitatea podului rutier de frontieră, care să interconecteze infrastructurile rutiere între state: Drumul național RI Chișinău — Ungheni — frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova) și Autostrada Târgu Mureș — Iași — Ungheni — frontiera de stat (pe teritoriul României)”, este precizat în document.
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a declarat de la tribuna Parlamentului că podul va avea două benzi, iar capacitatea de trecere și fiabilitatea acestuia urmează a fi stabilite în cadrul studiului de fezabilitate.
Potrivit Acordului, Guvernul României va asigura finanțarea lucrărilor de construcție a podului și a drumului de acces, inclusiv infrastructurile conexe, amplasate pe teritoriul României. Iar construcția drumului de acces și a infrastructurii conexe pe partea Republicii Moldova va fi finanțată de Guvernul țării noastre.
Potrivit responsabililor de la Guvern, proiectul de construcție a podului urmează a fi realizat în cel mult trei ani.
Встреча министров Молдовы и Румынии - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Politică
Unul din Acordurile între Guvernele României și Moldovei a fost ratificat
Fluxul de știri
0