Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov nu a intenționat să negocieze cu Kuleba încetarea focului în Ucraina

© Photo : Telegram / МИД РоссииС.В.Лавров проводит встречу с Министром иностранных дел Турции М. Чавушоглу и Министром иностранных дел Украины Д.И. Кулебой
С.В.Лавров проводит встречу с Министром иностранных дел Турции М. Чавушоглу и Министром иностранных дел Украины Д.И. Кулебой - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
În cadrul întrevederii din Antalya cu omologul său ucreainean, Dmitriy Kuleba, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că partea rusă nu a intenționat să negocieze încetare a focului.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Discuțiile dintre miniștrii de externe turc, rus și ucrainean, Mevlut Cavusoglu, Serghei Lavrov și Dmitriy Kuleba, au avut loc joi, în Antalya, Turcia. Aceasta este prima întâlnire între miniștrii de externe rus și ucrainean de la începutul operațiunii militare din Ucraina.
"Nu sunt surprins că domnul Kuleba a spus că nu se poate negocia o încetare a focului. Nimeni de aici nu avea de gând să negocieze o încetare a focului", a declarat Lavrov, citat de RIA Novosti.
Federația Rusă a lansat o operațiune militară în Ucraina la 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a descris scopul acesteia ca fiind unul de "protejare a oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". În acest scop, a spus el, există planuri de "demilitarizare și denazificare a Ucrainei", de judecare a tuturor criminalilor de război responsabili de "crimele sângeroase împotriva civililor" din Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate vizează doar infrastructura militară și trupele ucrainene, în timp ce civilii nu sunt amenințați. Cu sprijinul forțelor armate ruse, grupurile din republicile populare Donețk și Luhansk dezvoltă o ofensivă. Cu toate acestea, nu se pune problema ocupării Ucrainei, a subliniat președintele rus.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Rusia
Lavrov a acuzat mass-media occidentale că au manipulat în cazul maternității din Mariupol
Fluxul de știri
0