Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov - Țările care înarmează Ucraina - un pericol pentru ele însele

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaВстречи С. Лаврова на полях дипломатического форума в Анталье
Встречи С. Лаврова на полях дипломатического форума в Анталье - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
Lavrov, despre țările care înarmează Ucraina: O amenințare uriașă pentru ele însele
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că țările care înarmează Ucraina reprezintă o amenințare pentru ele însele.
"Credem că aceste țări reprezintă o amenințare uriașă pentru ele însele, atunci când predau cele mai periculoase arme, cum ar fi sistemele portabile de rachete antiaeriene, inclusiv atunci când privesc indiferente cum autoritățile ucrainene distribuie arme de calibru mic la cine știe cine, cu sutele de mii, fără niciun document", a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă, citat de RIA Novosti.
Federația Rusă a lansat o operațiune militară în Ucraina la 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a descris scopul acesteia ca fiind unul de "protejare a oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". În acest scop, a spus el, există planuri de "demilitarizare și denazificare a Ucrainei", de judecare a tuturor criminalilor de război responsabili de "crimele sângeroase împotriva civililor" din Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate vizează doar infrastructura militară și trupele ucrainene, în timp ce civilii nu sunt amenințați. Cu sprijinul forțelor armate ruse, grupurile din republicile populare Donețk și Luhansk dezvoltă o ofensivă. Cu toate acestea, nu se pune problema ocupării Ucrainei, a subliniat președintele rus.
Ministerul rus de Externe a declarat în repetate rânduri că Occidentul furnizează Ucrainei armament de ultimă generație.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Rusia
Ce spune Lavrov despre zvonurile că Rusia ar intenționa să atace Moldova
Fluxul de știri
0