Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce spune Lavrov despre zvonurile că Rusia ar intenționa să atace Moldova

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
Șeful Diplomației ruse, Serghei Lavrov, a comparat zvonurile că Rusia va ataca Țările Baltice, Polonia, dar și Moldova cu niște falsuri vechi.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, consideră că zvonurile despre atacul Moscovei asupra statelor baltice și a Poloniei sunt similare cu vechile falsuri ale „politicii și diplomației englezești”.
"Nu am spus niciodată că vom avea anumite planuri în privința unor țări, să zicem, membre NATO. Noua mea colegă, (ministrul britanic de Externe) Liz Truss, a vorbit pe această temă, ea a spus că, ceva de genul: dacă Putin nu pierde în Ucraina, atunci nu va fi nicio limită pentru ambițiile sale și următoarele ținte vor fi Statele Baltice și Moldova. Deci, nu noi o spunem, ci Liz Truss, care este în general renumită pentru aforismele ei”, a spus ministrul la o conferință de presă la Antalya, Turcia.
“Dar, în acest caz, când ea profețește un atac asupra Statelor Baltice și a Poloniei, cred că acesta este demn de cultura engleză, de politica și diplomația engleză - pentru că în același mod britanicii au scris falsul „testament al lui Petru Întâi”. Grozav”, așa-numitul testament”, a adăugat Lavrov.
Fluxul de știri
0