Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a decis suspendarea alegerilor locale în zece localități

© Sputnik / Mihai Carausalegeri
alegeri - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Alegerile locale din zece localități ale țării au fost suspendate. Care este motivul.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis, în cadrul ședinței de azi, suspendarea executării hotărârilor cu privire la organizarea alegerilor locale noi din 15 mai 2022 în mai multe localități din țară. Decizia a fost adoptată drept urmare declarării de către Parlamentul a stării de urgență pentru 60 de zile, începând cu 24 februarie.
Amintim că CEC stabilise anterior desfășurarea, pe 15 mai 2022, a alegerilor locale noi pentru 10 localități din țară. Este vorba despre comuna Ghetlova, raionul Orhei; comuna Horodiște, raionul Rezina; satul Zastânca, raionul Soroca; satul Moara de Piatră, raionul Drochia; satul Tătărești, raionul Strășeni; satul Glinjeni, raionul Fălești; satul Păulești, raionul Călărași; comuna Alexăndrești și satul Zăicani, raionul Râșcani și satul Hagimus, raionul Căușeni. Totodată, în această zi, urma să fie aleasă și noua componență a Consiliului comunal Lozova din raionul Strășeni.
Imediat după ridicarea stării de urgență sau după modificarea hotărârii Parlamentului prin care a fost instituită starea de urgență, Comisia Electorală Centrală va stabili o altă dată pentru organizarea scrutinului în localitățile vizate.
Pod - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Economie
Va fi construit un nou pod rutier peste râul Prut, la frontiera cu România
Fluxul de știri
0