Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zeci de mii de ceceni vor participa la acţiunea militară din Ucraina - Kadîrov

© Sputnik / Said Tsarnaev / Accesați arhiva multimediaГлава Чеченской Республики Рамзан Кадыров
Глава Чеченской Республики Рамзан Кадыров - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Kadîrov a spus că zeci de mii de ceceni doresc să participe ca voluntari la operaţiunea militară specială din Ucraina.
CHIŞINĂU, 9 mart - Sputnik. Liderul cecen Roman Kadîrov a spus că zeci de mii de ceceni doresc să participe ca voluntari la operaţiunea militară specială de demilitarizare şi denazificare a Ucrainei.
"Numărul voluntarilor din Republica Cecenă care sunt pregătiți să execute ordinul Comandantului Suprem în Ucraina ajunge la zeci de mii. În fiecare zi, forțele de securitate așteaptă un astfel de ordin", a spus Kadîrov pe canalul său Telegram.
El a adăugat că acești băieţi au fost „învățați nu să mitralieze la tastatura computerului, ci să mitralize cu arme de foc adevărate, și cu acuratețe și exactitate”.
„Ei nu priovesc ecranul telefonului mobil, ei privesc prin cătarea armei. Nu scriu lucruri banale urâte pe rețelele de socializare, ci înaintează în tăcere și execută ordine în viața reală, pe câmpul de luptă. Ei sunt instruiți în demeniul militar, nu în vorbărie goală. Și ei sunt nerăbdători să se manifeste în aceste acţiuni", a adăugat liderul Republicii Ceceniua, fiind citat de RIA Novosti.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși represiunilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” săvârşite în Donbas.
Военные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Rusia a capturat documente cu planurile Kievului de a ataca Donbasul în martie
Fluxul de știri
0