Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Rusia a capturat documente cu planurile Kievului de a ataca Donbasul în martie

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaВоенные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области
Военные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Rusia a capturat documente Gărzii Naționale a Ucrainei ce conțineau planurile Kievului de a ataca Donbasul în martie.
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Documentele Gărzii Naționale a Ucrainei care confirmă pregătirea de către Kiev a unei operațiuni ofensive în Donbass în martie au intrat în posesia armatei ruse, a declarat miercuri reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov.
„În cadrul desfășurării operațiuni militare speciale, documente secrete ale comandamentului Gărzii Naționale a Ucrainei au intrat în posesia militarilor ruși. Aceste documente confirmă pregătirea sub acoperire de către regimul de la Kiev a unei operațiuni ofensive în Donbas, în martie 2022”, spuse generalul.
Konașenkov a subliniat că Ministerul Apărării își amintește bine declarațiile conducerii regimului de la Kiev vehiculate în februarie de presa occidentală despre absența a oricăror planuri de cucerire armată a Republicilor Populare Lugansk și Donețk și dorința Kievului de a rezolva chipurile toate problemele „prin mijloace politice şi diplomatice”.
„Totuși, originalele documentelor militare secrete ale Gărzii Naționale a Ucrainei dovedesc clar că aceste declarații sunt mincinoase”, a spus generalul.
Generalul a precizat că ordinul comandantului Gărzii Naționale a Ucrainei, general-colonelul Mikola Balan din 22 ianuarie 2022, se află la dispoziția Ministerului rus al Apărării.
Acesta descrie în detaliu planul de pregătire a unuia dintre grupurile de șoc pentru operațiuni ofensive în zona așa-numitei „operațiuni a forțelor combinate” din Donbas.
Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării a remarcat că ordinul acordă o atenție semnificativă problemelor „selectării personalului, examinării tuturor de către psihologi și asigurării unei motivații ridicate a acestora”.
Зенитно-ракетный комплекс Patriot - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Internațional
SUA vor transfera două baterii de sisteme de apărare aeriană Patriot în Polonia
Fluxul de știri
0