Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA vor transfera două baterii de sisteme de apărare aeriană Patriot în Polonia

© Photo : U.S. ArmyЗенитно-ракетный комплекс Patriot
Зенитно-ракетный комплекс Patriot - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al EUCOM, Miller: SUA vor transmite două baterii de apărare aeriană Patriot în Polonia pentru a proteja NATO
Statele Unite, la invitația Poloniei, desfășoară în țară două baterii de sisteme de rachete antiaeriene Patriot pentru a respinge potențialele amenințări la adresa NATO, a declarat Adam Miller, reprezentant al Comandamentului European (EUCOM) al forțelor armate americane, pentru RIA Novosti.
„La indicațiile ministrului Apărării și la invitația aliaților noștri polonezi, comandantul Comandamentului European al SUA, generalul Walters, a ordonat redistribuirea a două baterii de sisteme de apărare aeriană Patriot în Polonia”, a spus Miller.
Potrivit unui reprezentant al EUCOM, un astfel de pas a fost făcut „preventiv pentru a contracara orice potențiale amenințări la adresa Statelor Unite, a forțelor aliate și a teritoriului NATO”.
„Este o măsură defensivă rezonabilă care întărește angajamentul nostru față de articolul al cincilea (Carta NATO – nota red.) și nu vizează în niciun caz sprijinirea vreunei operațiuni ofensive”, a subliniat interlocutorul agenției.
Vladimir Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Internațional
Oficiul lui Zelenski a spus care este condiția neaderării Ucrainei la NATO
Fluxul de știri
0