Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova: Operațiunea din Ucraina se desfășoară în strictă conformitate cu planurile

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaZaharova
Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Operațiunea în Ucraina se desfășoară în strictă conformitate cu planurile.
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Ministerul rus de Externe a spus că sarcina operațiunii din Ucraina nu este de a răsturna puterea Operațiunea militară specială a Rusiei în Ucraina se desfășoară strict conform planului, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„Operațiunea militară specială a forțelor armate continuă să se desfășoare <...> se desfășoară strict conform planului”, a spus ea.
Totodată, reprezentantul Ministerului de Externe a subliniat că operaţiunea nu a fost îndreptată împotriva populației civile.
„Sarcinile sale nu includ nici ocuparea Ucrainei, nici distrugerea statalității sale, nici răsturnarea guvernului actual”, a adăugat Zaharova.
Ea a menționat că, în paralel cu Kievul se poartă negocieri pentru a opri vărsarea de sânge și rezistența fără sens a armatei ucrainene.
Potrivit acesteia, în acest timp, aproximativ două milioane de persoane au solicitat evacuare în Rusia, dintre care 140.000 au fost deja evacuate.
„Din păcate, în practică, acordurile nu sunt respectate adesea. Facem apel la partea ucraineană să facă tot posibilul pentru a asigura trecerea în siguranță a civililor și sperăm că în următoarele runde de negocieri se va face un pas mai semnificativ înainte", a spus Zaharova.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui Putin, urmează să fie efectuată „demilitarizării și denazificării” țării, aducând în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
 Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции после переговоров с президентом Азербайджана Ильхамом Алиевым - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Rusia
Putin a semnat Legea fără TVA-ului la procurarea aurului de persoane fizice
Fluxul de știri
0