Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a semnat Legea fără TVA-ului la procurarea aurului de persoane fizice

© Sputnik / Sergey Guneev Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции после переговоров с президентом Азербайджана Ильхамом Алиевым
 Президент РФ Владимир Путин на пресс-конференции после переговоров с президентом Азербайджана Ильхамом Алиевым - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Putin a semnat legea privind eliminarea TVA-ului la procurarea lingourilor de aur pentru persoane fizice.
CHIŞINĂU, 9 mart - Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a semnat lege prin care se elimină TVA-ul la investiţiile în aur efectuate de persoanele fizice. Documentul este publicat pe portalul oficial de informații juridice, transmite RIA Novosti.
Legea introduce metale prețioase în lingouri în circulația investițiilor pentru persoane fizice. În acest scop, documentul scutește de TVA operațiunile de vânzare de către bănci către persoane fizice a metalelor prețioase în lingouri retrase din depozit.
Mai mult, această regulă se aplică din 1 martie 2022, adică are efect retroactiv.
Anterior, achiziționarea de către cetățeni a metalelor prețioase (cu excepția monedelor) era supusă TVA-ului la o cotă de 20%, inclusiv lingourile retrase din seifurile băncilor.
Când aceste lingouri erau vândute înapoi băncii, TVA-ul plătit nu era returnat. Condiția de încasare a TVA în funcție de faptul retragerii lingourilor din seifurile băncilor a fost fixată în legislație pentru a împiedica vânzarea lingourilor în scop de producție.
Legea interzice, de asemenea, de la 1 ianuarie 2023, aplicarea unor regimuri fiscale speciale (sistem de impozitare simplificat, sistem de impozitare a patentelor) în industria bijuteriilor atât pentru achiziționarea de metal, cât și pentru vânzarea de bijuterii.
Utilizarea unor astfel de regimuri a creat condiții inegale pentru acei producători de bijuterii care se află pe sistemul general de impozitare și plătesc TVA atât la producția, cât și la vânzarea unor astfel de produse, a explicat inițiatorul adoptării legii, membru al Comitetului Dumei de Stat pentru Buget și Impozite, Vladislav Reznik.
De fapt, acest lucru a făcut să nu fie percepută Taxa pe Valoarea Adăugată la o cotă importantă din cifra de afaceri cu bijuterii, a subliniat el.
Работник Газпрома на газохранилище - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Economie
Tranzitul prin Ucraina rămâne la maximul obligațiilor Gazprom
Fluxul de știri
0