Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova va fi fondat Parcul Național „Nistrul de Jos”

© Sputnik / Mihai CarausRîul Nistru
Rîul Nistru - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Guvernul a aprobat, la ședința din 9 martie 2022, legea privind fondarea Parcului Național „Nistrul de Jos”. Aria protejată se întinde pe o suprafață de 62000 ha, în hotarele teritoriale ale 13 localități amplasate pe teritoriul raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni și 3 localități situate în partea stângă a Nistrului.
Parcul Național are scopul de a proteja diversitatea biologică, de a asigura menținerea, conservarea și folosirea rațională a resurselor naturale. Totodată, crearea acestei arii naturale protejate va asigura păstrarea complexelor naturale de o importanță majoră și va constitui un imbold suplimentar în dezvoltarea localităților și atragerea turiștilor.
Parcul Național „Nistrul de Jos” va fi structurat pe zone funcționale cu regim juridic distinct: de la nivel strict protejat, până la realizarea activităților economice, care nu contravin regimului parcului național.
În Republica Moldova există mai multe parcuri și rezervații naturale protejate de stat, precum: Parcul National „Orhei”, rezervațiile științifice „Pădurea Domnească”, „Codrii”, „Iagorlîc”, „Prutul de Jos”, „Plaiul Fagului”.
lei - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Economie
Crește salariul minim garantat în sectorul real: Iată cu cât
Fluxul de știri
0