Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

FMI va susține Republica Moldova în gestionarea crizei refugiaților

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Fondului Monetar Internaţional va susține Republica Moldova în gestionarea crizei refugiaților
CHIȘINĂU, 9 mart - Sputnik. Aspectele privind gestionarea crizei refugiaților și suportul de care are nevoie Republica Moldova pentru a reduce impactul umanitar și economic al acesteia, au fost discutate astăzi în cadrul întrevederii prim-ministrei Natalia Gavrilița cu echipa de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI), condusă de Ruben Atoyan.
Șefa Cabinetului de miniștri a vorbit despre provocările cu care se confruntă țara noastră în contextul acordării asistenței umanitare migranților ucraineni, menționând că doar cu eforturile comune ale partenerilor externi această criză va putea fi depășită cu succes.
Părțile au discutat, de asemenea, despre impactul economic al războiului din Ucraina și acțiunile Guvernului pentru reorientarea rapidă a comerțului și asigurarea securității alimentare.
Timp de o săptămână, echipa FMI va evalua realizarea programului de reforme economice, finanțat în baza Mecanismului extins de creditare (ECF) și Mecanismului de finanţare extinsă (EFF), precum și necesitățile adiționale de finanțare în lumina contextului macroeconomic actual.
Военные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Rusia a capturat documente cu planurile Kievului de a ataca Donbasul în martie
Fluxul de știri
0