Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Externele de Moscova au anunţat care este scopul negocierilor cu Ucraina

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Abonare
Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a anunţat care este scopul negocierilor cu Ucraina.
CHIŞINĂU, 9 mart - Sputnik. Negocierile dintre Moscova și partea ucraineană sunt purtate pentru a opri vărsarea de sânge fără sens, acestea au făcut deja unele progrese, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
„În paralel cu operațiunea militară specială, se poartă și negocieri cu partea ucraineană pentru a pune capăt cât mai curând posibil vărsările de sânge și rezistenței fără sens a forțelor armate ucrainene... Au fost înregistrate unele progrese”, a spus Zaharova într-un briefing de presă.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina în dimineața zilei de joi, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, nimic nu amenință populația civilă. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupurile RPD și RPL dezvoltă o ofensivă. Dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Ministerul rus de Externe a spus în repetate rânduri că Occidentul pompează în Ucraina cele mai noi arme.
Военные учения Rapid Trident-2017 в Львовской области - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Rusia a capturat documente cu planurile Kievului de a ataca Donbasul în martie
Fluxul de știri
0