Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski nu mai vrea în NATO?

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция президента Украины В. Зеленского
Пресс-конференция президента Украины В. Зеленского - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Abonare
Zelenski a spus că “s-a răcit” în chestiunea aderării Ucrainei la NATO
CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat pentru postul american de televiziune ABC că și-a pierdut interesul pentru problema aderării țării la NATO.
"În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă cu mult timp în urmă, după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de contradicții și confruntare cu Rusia", a spus șeful statului.
El a subliniat, de asemenea, că Kievul nu va „cerși în genunchi” Bruxelles-ul pentru nimic.
În același interviu, el a spus că este gata să discute problemele recunoașterii Crimeei ca parte a Rusiei și a RPD și LPR ca republici independente.
Amintim că în ajun, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a comunicat că Moscova ar putea „într-un moment ” să oprească operațiunea militară specială din Ucraina dacă Kievul va îndeplini condițiile stabilite: recunoașterea Crimeii ca parte a Rusiei, recunoașterea suveranității RPD și RPL, precum și stabilirea unui statut non-bloc al Ucrainei.
Consilierul președintelui rus Vladimir Medinski, care conduce delegația rusă la negocierile cu Ucraina, și-a exprimat speranța că se va găsi o soluție în chestiunea privind recunoașterea Crimeii și Donbasului. El a explicat că, potrivit reprezentanților Kievului,acest lucru „este practic imposibil”, însă există o mare diferență între ”imposibil” și ”practic imposibil”.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina dis-de-dimineață, joi, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acestei misiuni este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, și nimic nu amenință populația civilă.
Президентские выборы на Украине - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Politică
Ce a declarat Zelenski despre posibilitatea discutării chestiunii Crimeii cu Rusia
Fluxul de știri
0