Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a declarat Zelenski despre posibilitatea discutării chestiunii Crimeii cu Rusia

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaПрезидентские выборы на Украине
Президентские выборы на Украине - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Abonare
Președintele Ucrainei Zelensky s-a pronunțat în legătură cu posibilitatea aflării unor compromisuri în privința RPD, RPL și Crimeea
CHIȘINĂU, 8 mart – Sputnik. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, s-a pronunțat într-un interviu acordat postului de televiziune american ABC în legătură cu posibilitatea discutării chestiunilor teritoriale, comunică RIA Novosti.
Astfel, șeful statului a fost întrebat dacă este posibilă recunoașterea Crimeii ca parte a Rusiei, iar RPD și RPL - ca republici independente.
„Putem discuta problemele care se referă la teritoriile ocupate temporar și republicile care nu au fost recunoscute de nimeni, în afară de Rusia, aceste pseudorepublici, putem găsi un compromis cu privire la soarta de mai departe a acestor teritorii. Pentru mine cel mai important este cum vor trăi în aceste teritorii oamenii care vor să fie parte a Ucrainei. Cine în Ucraina va dori să-i primească? De aceea, problema este mult mai complicată decât simpla recunoașterea", a spus Zelenski.
El l-a îndemnat de asemenea pe Vladimir Putin să înceapă negocierile și să stabilească un dialog
În ajun, purtătorul de cuvânt al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a comunicat că Moscova ar putea „într-un moment ” să oprească operațiunea militară specială din Ucraina dacă Kievul va îndeplini condițiile stabilite: recunoașterea Crimeii ca parte a Rusiei, recunoașterea suveranității RPD și RPL, precum și stabilirea unui statut non-bloc al Ucrainei.
Consilierul președintelui rus Vladimir Medinski, care conduce delegația rusă la negocierile cu Ucraina, și-a exprimat speranța că se va găsi o soluție în chestiunea privind recunoașterea Crimeii și Donbasului. El a explicat că, potrivit reprezentanților Kievului,acest lucru „este practic imposibil”, însă există o mare diferență între ”imposibil” și ”practic imposibil”.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina dis-de-dimineață, joi, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acestei misiuni este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, și nimic nu amenință populația civilă.
Инаугурация избранного президента США Дж. Байдена - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Internațional
Ministerul chinez de Externe, despre rolul politicii americane în criza din Ucraina
Fluxul de știri
0