Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Putin: În Ucraina operează doar militari profesioniști

© Photo : Пресс-служба президента РФ / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Abonare
Putin a spus că militarii în termen (recruții) nu participă și nu vor participa la operațiunea specială din Ucraina.
CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Soldații în termen (recruții) nu participă și nu vor participa la operațiunea militară specială din Ucraina. Totodată Rusia nu va chema la arme suplimentar rezerviștii, a declarat președintele rus Vladimir Putin în felicitări pe 8 martie, dedicate reprezentantelor sexului frumos.
Șeful statului s-a adresat rudelor militarilor care participă acum la o operațiunea militară specială.
„Aș dori să fac un apel la mamele, soțiile, surorile, miresele și prietenele soldaților și ofițerilor noștri care acum sunt în luptă, apărând Rusia în timpul unei operațiuni militare speciale. Înțeleg cum vă faceți griji pentru cei dragi și cei apropiați. Puteți să fiți mândri de ei la fel cum toată țara este mândră de ei și își face griji pentru ei împreună cu Dvs. Permiteți-mi să subliniez că soldații care fac serviciul militar în termen nu participă și nu vor participa în acțiunile militare. Și nu va exista nicio chemare suplimentară a rezerviștilor de la vatră”, a spus Putin, fiind citat de RIA Novosti.
Șeful statului le-a mulțumit și femeilor care slujesc în Forțele Armate. "Cuvinte speciale de respect pentru femeile care își îndeplinesc datoria, servesc în rândurile Forțelor Armate Ruse. Vă mulțumim pentru devotamentul dumneavoastră față de Patrie", a spus el.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina dis-de-dimineață, joi, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acestei misiuni este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, și nimic nu amenință populația civilă. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupările militare ale RPD și RPL sunt în ofensivă. Dar Rusia nu are în vedere ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Kievul continuă să insiste pe purtarea negocierilor cu Rusia
Fluxul de știri
0