Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Kievul continuă să insiste pe purtarea negocierilor cu Rusia

© REUTERS / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2022
Abonare
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Kievul insistă pe purtarea negocierilor cu Federația Rusă.
CHIȘINĂU, 8 mart - Sputnik. Volodimir Zelenski a spus că Ucraina va insista asupra negocierilor cu Rusia până când va găsi o modalitate de a le spune ucrainenilor cum se poate de ajuns la pace.

„Astăzi a avut loc deja a treia rundă de negocieri, aș vrea să spun a treia și ultima, dar suntem realiști, de aceea vom vorbi, vom insista asupra negocierilor până vom găsi o modalitate de a spune oamenilor noștri: așa vom ajunge la pace”, a spus Zelenski în discursul său, fiind citat de RIA Novosti.

În același timp, el a remarcat că el și echipa sa rămân pe loc - la Kiev.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina dis-de-dimineață, joi, 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acestei misiuni este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, și nimic nu amenință populația civilă. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupările militare ale RPD și RPL sunt în ofensivă. Dar Rusia nu are în vedere ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au încheiat - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
A treia rundă de negocieri dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au încheiat
Fluxul de știri
0