Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

A treia rundă de negocieri dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au încheiat

© BelTA / Accesați arhiva multimediaNegocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au încheiat
Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei s-au încheiat - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Abonare
Negocierile dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei care au avut loc în Belarus s-au încheiat.
CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. A treia etapă a negocierilor dintre Rusia și Ucraina, care are loc pe teritoriul Belarusului, s-a încheiat, anunță Ria Novosti.
„Un membru al delegației ucrainene, după negocierile cu Federația Rusă, a declarat că există puține progrese în îmbunătățirea logisticii privind coridoarele umanitare”, notează sursa.
Totodată, un alt reprezentant al delegației Ucrainei a spus că vor continua negocierile cu Federația Rusă privind încetarea focului, dar astăzi nu sunt rezultate semnificative.
„Partea rusă speră că de mâine vor începe să funcționeze coridoarele umanitare, partea ucraineană a dat asigurări în acest sens”, a declarat șeful delegației Federației Ruse, Vladimir Medinsky.
Potrivit lui Medinsky, „aşteptările părţii ruse de la negocierile cu Ucraina, care au avut loc în regiunea Brest, nu s-au adeverit”.
Negocierile dintre cele două părți au început astăzi în jurul orei 16:50, ora Moldovei, și au durat trei ore.
Delegația rusă a ajuns la locul negocierilor în prima jumătate a zilei, presupunându-se că acestea vor începe la ora 15.00, ora Moscovei.
Amintim că prima rundă de negocieri între delegațiile Rusiei și Ucrainei a avut loc pe 28 februarie, în regiunea Gomel din Belarus. Dialogul a durat aproape cinci ore, părțile au schițat contururile procesului de reglementare, după care au plecat pentru consultări în capitalele lor, în vederea stabilirii acțiunilor ulterioare.
A doua rundă de negocieri a avut loc pe 3 martie. De această dată, părțile au reușit să cadă de acord în privința creării coridoarelor umanitare pentru populația civilă.
Prune - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Rusia
”Rosselhoznadzor” reia importul unor produse agricole din Moldova
Fluxul de știri
0