Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Consilierul șefului biroului lui Zelenski acuză Occidentul

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaMihail Podoliak
Mihail Podoliak - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Abonare
Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei Podoliak le-a reproșat „prietenilor” occidentali că nu acționează
CHIȘINĂU, 7 mart - Sputnik. Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, le-a reproșat „prietenilor” occidentali ai Kievului că nu fac nimic pentru a ajuta Ucraina și stau la o cafea cu un croasant în timp de orașele ucrainene sunt distruse.
„Se pare, prietenilor noștri le place să stea într-o cafenea confortabilă din Paris, Berlin, New York sau Budapesta, să bea încet cafea cu un croasant și să se uite la fotografiile orașelor ucrainene care sunt distruse în acel moment”, a scris Podoliak pe canalul său Telegram.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit acestuia, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției pe toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupurile DPR și LPR dezvoltă o ofensivă. Dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele Rusiei.
Демонстрация научных разработок по выращиванию пшеницы - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Economie
Presa germană a avertizat că fără grâul rusesc în lume va fi foamete
Fluxul de știri
0