Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China se oferă să medieze negocierile dintre Rusia și Ucraina

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaChina
China - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Abonare
Ministerul de Externe al RPC a declarat că China, la necesitate, și-ar putea asuma rolul de mediator în cadrul negocierilor dintre Rusia și Ucraina.
CHIȘINĂU, 7 martie - Sputnik. China speră că Rusia și Ucraina vor realiza un mai mare progres în timpul celei de-a treia runde de negocieri, a declarat luni ministrul chinez de Externe Wang Yi, la o conferință de presă anuală, a comunicat RIA Novosti.
„Rusia și Ucraina au purtat două runde de discuții și sperăm că părțile vor atinge noi progrese în cea de a treia rundă de negocieri”, a declarat ministrul.
El a mai spus că China este dispusă să-și continue rolul constructiv în promovarea negocierilor de pace dintre Federația Rusă și Ucraina, să realizeze la necesitate medierea acestor negocieri.
„China este dispusă să joace în continuare un rol constructiv în promovarea reconcilierii și stimularea negocierilor și, de asemenea, să activeze împreună cu comunitatea internațională pentru a realiza medierea, în caz de necesitate”, a spus ministrul.
Освобожденные территории Донецкой народной республики - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Rusia
Armata rusă va deschide coridoare umanitare în mai multe orașe ucrainene
Fluxul de știri
0