Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Armata rusă va deschide coridoare umanitare în mai multe orașe ucrainene

© Sputnik / Алексей Куденко / Accesați arhiva multimediaОсвобожденные территории Донецкой народной республики
Освобожденные территории Донецкой народной республики - Sputnik Moldova, 1920, 07.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forțele armate ruse au declarat un regim de tăcere și au deschis coridoare umanitare din Kiev, Mariupol, Harkov și Sumi.
CHIȘINAU, 7 mart - Sputnik. Forțele Armate Ruse anunță regim de încetare a focului de la ora 10:00 (9:00 ora Kievului) și deschid coridoare umanitare în mai multe orașe din Ucraina. Acest lucru se precizează în declarația Coordonării Interdepartamentale pentru Răspuns Umanitar din Ucraina, scrie RIA Novosti.
S-a anunțat că coridoarele umanitare vor fi deschise în conformitate cu acordul la care au ajuns cu o zi înainte președinții francez și cel rus Emmanuel Macron și Vladimir Putin.
„Totodată, în timpul deschiderii coridoarelor umanitare, Forțele Armate ale Federației Ruse vor efectua o monitorizare obiectivă continuă a evacuării, inclusiv cu utilizarea dronelor. Prin urmare, avertizăm că toate încercările părții ucrainene de a înșela încă o dată Rusia și întreaga lume civilizată în perturbarea operațiunii umanitare, presupus din vina Federației Ruse, de data aceasta sunt inutile și lipsite de sens”, se arată în comunicatul de presă.
De asemenea, s-a anunțat unde vor fi deschise coridoarele umanitare.
Din Kiev: Kiev, Gostomel, Rakovka, Sosnovka, Ivankov, Oranoe, Cernobîl, Gden (RB), Gomel. Apoi evacuarea pe calea aerului în Rusia.
Din Mariupol: traseul nr. 1 - Mariupol, Novoazovsk, Taganrog, Rostov-pe-Don, apoi pe calea aerului, rutier sau feroviar către destinații selectate sau cazare temporară; traseul numărul 2 - Mariupol, Portovskoye, Mangush, ocolind Nikolskoie, Respublika, Rozovka, Bilmak, Pologi, Orekhov, Zaporojie.
Din Harkov: Harkov, Nehoteevka, Belgorod, apoi cu transportul aerian, feroviar și rutier.
Din Sumy: traseul numărul 1 - Sumy, Sudzha, Belgorod, de acolo cu orice transport; traseul numărul 2 - Sumy, Golubovka, Romny, Lokhvitsa, Lubny, Poltava.
Aceste informații au fost aduse și în atenția structurilor relevante ale ONU, OSCE, CICR și altor organizații internaționale.
Fluxul de știri
0