Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Restaurantele rusești din Franţa primesc amenințări

© Sputnik / Mihai CarausRestaurantele
Restaurantele  - Sputnik Moldova, 1920, 06.03.2022
Abonare
Restaurante rusești din Franţa au primit scrisori de amenințare, în contextul în care Rusia a întreprins o operațiune militară în Ucraina în 24 februarie.
BUCUREŞTI, 6 mart – Sputnik. În Franţa, la Lille, în departamentul Nord, restaurantul rusesc Baba Yaga, care este condus de un rus și de un ucrainean, a primit o scrisoare anonimă de amenințări de la un „susţinător francez al democrației și al respectului pentru țările suverane”, care le-a cerut să se întoarcă în Rusia.
„Trebuie doar să părăsești Franța cât mai curând, ... pentru că prezența ta nu mai este absolut deloc dorită în Franța, Vladimir [Poutin] îți va explica de ce”, se precizează în scrisoare, prezentată de 20minutes.fr şi citată de Sputnik France.
Restaurantul a distribuit scrisoarea anonimă pe rețelele de socializare, comentând foarte scurt: „asta e tot”. Într-un comunicat de presă, Baba Yaga a insistat să-și amintească poziția sa apolitică.
„Noi gătim, fără politică. Ne dorim ca restaurantul nostru să fie o insulă a împărtășirii, deschiderii, toleranței și bunăvoinței, unde oamenii vin să se simtă bine”, scriu reprezentanţii restaurantului în comunicat.
Правительство РМ Республики Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Societate
Guvernul, despre nivelul radiației în Republica Moldova
Fluxul de știri
0