Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul, despre nivelul radiației în Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ Республики Молдова
Правительство РМ Республики Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Abonare
Autoritățile Moldovei ai venit cu detalii în contextul informațiilor despre incendiul care a avut loc în apropierea centralei nucleare de la Zaporozhie.
CHIȘINĂU, 4 mart – Sputnik. Nivelul de radiație din Republica Moldova este normal după incendiul care a avut loc în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporozhie, a comunicat Guvernul pe rețele de socializare.
”În contextul incendiului de la centrala atomică din Zaporozhie nu se atestă creșteri ale nivelului radiației și nu există pericol pentru populație. Pe fondul unor ciocniri armate în vecinătatea centralei nucleare de la Zaporozhie, lângă Energodar (circa 550 km sud-est de Kiev), a izbucnit un incendiu la una dintre clădirile complexului energetic. Incendiul, deși puternic, a fost stins rapid, în momentul de față fiind complet lichidat” comunică autoritățile.
Totodată, este precizat că clădirea afectată de incendiu nu are legătură cu partea tehnologică a centralei, fiind o facilitate de pregătire a personalului.
”Agenția Internațională pentru Energie Atomică anunță că nivelul de radiație în zonă este normal și continuă să-l monitorizeze”, mai informează sursa.
Ministerul Mediului a comunicat că nivelul de radiație din Republica Moldova nu înregistrează nicio creștere. Autoritățile spun că vor continua să monitorizeze nivelul de radiații și vor informa periodic dacă vor interveni schimbări în fondul radioactiv.
Anterior, reprezentantul serviciului de presă al centralei nucleare a declarat că pe teritoriul stației s-a produs un incendiu, nu există modificări ale nivelului de radiație.
franța - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Internațional
Certificatul de vaccinare devine istorie: Franța renunță la el
Fluxul de știri
0