Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Sancțiunile împotriva Rusiei nu înseamnă izolarea acesteia

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPeskov
Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că sancțiunile împotriva Rusiei nu înseamnă izolarea acesteia
CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Lumea este prea mare pentru ca Washington și Bruxelles să ne izoleze, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.
„Anumite canale de dialog rămân cu Statele Unite. Desigur, există o respingere a relațiilor, restrângerea relațiilor economice, introducerea diferitelor măsuri restrictive în economie de către o serie de state: țările europene, Statele Unite, Canada, Japonia și o serie de alte țări, dar asta nu înseamnă izolarea Rusiei”, a spus el jurnaliștilor.
Rusia este cea mai mare țară, pentru ca cineva să poată face abstracție de ea, a adăugat reprezentantul Kremlinului.
„După cum știți, sunt mult mai multe țări în lume care sunt mult mai echilibrate, uneori mai rezonabile, în dinamica dezvoltării relațiilor internaționale. Prin urmare, preferăm să nu vorbim și suntem convinși că nu trebuie să vorbim despre izolare”, a subliniat Peskov, citat de RIA Novosti.
El și-a exprimat, de asemenea, speranța că partenerii își vor schimba „poziția excesiv de emoțională”.
Илон Маск. Архивное фото. - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Internațional
Starlink: proiectul lui Musk a fost autorizat și în România
După ce Rusia a lansat o operațiune specială în Ucraina, Occidentul a început să impună noi sancțiuni. În special, Banca Centrală a căzut sub restricții, mai multe instituții mari de creditare au fost deconectate de la sistemul SWIFT. Germania a oprit certificarea gazoductului Nord Stream 2. Uniunea Europeană, Statele Unite și alte țări au închis cerul pentru companiile aeriene rusești. Zeci dintre cele mai mari companii au părăsit piața rusă.
În acest context, Banca Centrală a ridicat imediat rata de bază la 20 la sută anual, iar Ministerul de Finanțe al Federației Ruse a obligat exportatorii să vândă 80 la sută din câștigurile valutare în cadrul tuturor acordurilor de comerț exterior, care are scopul de a stabiliza cursul de schimb al rublei. De asemenea, sunt introduse și alte măsuri de susținere a economiei. Potrivit autorităților ruse, țara are o marjă mare de putere financiară, Cabinetul de miniștri elaborat în avans modalități de rezolvare a potențialelor probleme.
Fluxul de știri
0