Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Starlink: proiectul lui Musk a fost autorizat și în România

© AFP 2022 / ERIC PIERMONTИлон Маск. Архивное фото.
Илон Маск. Архивное фото. - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Starlink, serviciul de internet prin satelit lansat de Elon Musk, a fost autorizat în România. Conform datelor ANCOM (Autoritatea Națională de Reglementare în Comunicații), Starlink a fost autorizat pe data de 2 martie.
BUCUREȘTI, 4 mart - Sputnik. Internetul livrat prin intermediul sateliților va putea asigura practic acoperirea ”online” pentru întreaga populație.
Musk a anunțat că dorește ca în anii următori nu mai puțin de 30 de mii de sateliți Starlink să se ocupe cu livrarea de internet. În momentul de față sunt un pic peste 2000 de astfel de sateliți. De altfel ambiția lui Musk este practic o veritabilă revoluție în domeniul comunicațiilor.
Starlink nu este singurul care dorește să furnizeze servicii de internet via satelit. Chiar și în România sunt mai mulți furnizori (Media Sat și skyDSL, de exemplu). Însă viteza de descărcare a datelor este de aproximativ 12-16 Mbs, cu limite de trafic, iar prețurile la abonament sunt destul de ridicate.
Starlink promite internet de mare viteză (150- 500 Mbs) și prețuri accesibile odată cu dezvoltarea sistemului.
Dincolo de aspectul aparent pozitiv, al unei lumi întregi ce va avea ”acoperire internet”, capacitatea autorităților, dar și a corporațiilor, de a folosi tehnologia pentru supraveghere, control, cenzură și propagandă, nu trebuie subestimată.
Pur și simplu, dincolo de imaginea unei ”brave lumi noi” interconectate, se poate ascunde coșmarul unui totalitarism în care nimeni nu mai poate scăpa nesupravegheat.
Fluxul de știri
0