Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO intenționa să declanșeze al treilea Război Mondial - fost premier ucrainean

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaNATO
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2022
Abonare
Fostul prim-ministru ucrainean Mikola Azarov susţine că planul NATO era de a declanșa un al treilea război mondial, al cărui rol cheie era destinat Kievului. Operațiunea rusă din Ucraina a salvat mii de vieți, subliniază politicianul.
BUCUREŞTI, 5 mart – Sputnik. NATO intenționa să declanșeze un al treilea război mondial, folosind arme nucleare împotriva Rusiei, a declarat un fost prim-ministru ucrainean.
Cum a precizat pe 4 martie, pe Facebook, Mikola Azarov, prim-ministru al țării din 2010 până în 2014, „rolul-cheie [în aceste acţiuni] a fost acordat grupului actual de guvernământ din Ucraina, sub control american și al naționaliștilor”.
„Pentru a preveni un al treilea război mondial și un atac asupra Rusiei cu utilizarea armelor nucleare, guvernul rus a luat decizia de a pune ordine în Ucraina”, a spus Azarov, potrivit Sputnik France.
Acesta a adăugat că „din decembrie 2021 Rusia a obţinut date despre planurile NATO de a desfăşura patru brigăzi militare pe teritoriul ucrainean (două pe teren, una pe mare și una aeriană)”.
„Mai mult, brigada aeriană are capacitatea de a transporta focoase nucleare. NATO urma să convină cu privire la aceste desfășurari de trupe la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU în vara anului 2022. Probabil spre sfârșitul acestui an, ar fi provocat un conflict și ar fi început acțiuni militare la scară largă împotriva Rusiei cu ajutorul armelor nucleare”, a spus Mikola Azarov.
Илон Маск. Архивное фото. - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Internațional
Starlink: proiectul lui Musk a fost autorizat și în România
Fluxul de știri
0