Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Comisia pentru Situații Excepționale a luat măsuri privind sectorului energetic

© Sputnik / Mihai Carausgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a adoptat o serie de decizii privind asigurarea funcționării sectorului energetic al Republicii Moldova, precum și plata compensațiilor pentru tarifele la resursele energetice.
CHIȘINĂU, 5 mart - Sputnik. Pe perioada stării de urgență, se permite introducerea pe teritoriul Republicii Moldova a produselor petroliere prin două puncte suplimentare de trecere a frontierei „Giurgiulești-Galați” și „Sculeni-Sculeni”, fără prelevarea probelor pentru verificare, în cazul dispunerii de certificate care corespund specificațiilor tehnice stabilite de legislație. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale în scopul asigurării necesarului intern cu resurse energetice.
O altă decizie ține de oferirea unei excepții de la plata TVA-ului pentru S.R.L. „Vestmoldtransgaz” pentru cantitățile de gaze naturale proprietate a S.A „Moldovagaz”, scoase din țară în perioada stării de urgență și introduse ulterior în țară, în volum de 14 949 142 m3, în scopul stocării unor volume suplimentare în rețelele de transport gaze naturale din România, pentru a asigura disponibilitatea preluării ulterioare a acestora în Republica Moldova întru menținerea stabilității sistemului național de transport a gazelor naturale în cazul unor situații critice.
Totodată, Comisia a reconfirmat deciziile luate în contextul stării de urgență în domeniul energetic, astfel ca să fie asigurate compensațiile pentru tarifele la resursele energetice.
Aeroportul Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 05.03.2022
Societate
Anunțul important pentru moldovenii aflați în Rusia, Kazahstan, Tadjikistan și Kârgâzstan
Fluxul de știri
0