Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Certificatul de vaccinare devine istorie: Franța renunță la el

© REUTERS / Benoit Tessierfranța
franța - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Abonare
Premierul francez Jean Castex a anunţat, joi, suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului începând cu data de 14 martie
CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. ​Franţa anunţă suspendarea paşaportului de vaccinare la 14 martie, prin vocea premierului francez Jean Castex care a anunţat, joi, suspendarea paşaportului de vaccinare împotriva coronavirusului începând cu data amintită. Tot din 14 martie se renunţă în Franța şi la obligativitatea purtării măştii de protecţie în interior, excepţie făcând mijloacele de transport în comun şi unităţile medicale
“Situaţia se îmbunătăţeşte datorită eforturilor noastre colective. Sunt întrunite condiţiile pentru o nouă fază de relaxare a măsurilor. Începând de luni, 14 martie, vom suspenda aplicarea paşaportului de vaccinare oriunde se aplică acum. A doua măsură valabilă de la aceeaşi dată, încheierea obligativităţii purtării măştii, cu excepţia transportului în comun”, a spus Jean Castex.
Anunţul lui Castex îi permite lui Novak Djokovici, care nu este vaccinat împotriva covid-19, să participe la turneul de la Monte Carlo în perioada 9-17 aprilie şi la Roland Garros în perioada 22 mai – 5 iunie.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Politică
Ultima oră: Maia Sandu a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană
Fluxul de știri
0