Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Maia Sandu a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană

© Photo : Direcția informare și comunicare cu mass-media a Aparatului Președintelui Republicii Moldova Maia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Republica Moldova va depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Documentul a fost semnat de președintele Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană. Potrivit președintelui, acum este momentul potrivit pentru ca Republica Moldova să ia această decizie. Sandu a mai spus că cererea urmează să fie înaintată în zilele următoare.
„Cetățenii au ales această condiție. Ei văd viitorul țării noastre în Uniunea Europeană. Știm care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm și suntem pregătiți de lucru”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.
Precizăm că Ucraina și Georgia au semnat și ei cereri de aderare la Uniunea Europeană. Georgia a depus astăzi cererea de aderare, iar Ucraina a semnat și depus cerere de aderare de urgență încă acum două zile. Pe 2 martie, Parlamentul European a aprobat statutul de candidat la Uniunea Europeană.
Amintim că din 28 aprilie 2014 a fost liberalizat regimul de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.
Переговоры России и Украины в Гомельской области - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Internațional
În Belarus au început negocierile între Rusia și Ucraina
Fluxul de știri
0