Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina a trecut pragul de 25 de lei: Cât va costa motorina în weekend

© Sputnik / Mihai CarausPECO
PECO - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță noile prețuri plafon la carburanți, care vor intra în vigoare sâmbătă, 5 martie.
CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Motorina și benzina s-ar putea scumpi și mâine. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru zilele de weekend. Potrivit ANRE, prețul plafon pentru un litru de motorină și benzină este mai mare față de ziua de astăzi.

Cât va costa motorina și benzina: 5 - 7 martie

Astfel, pentru un litru de motorină am putea achita 25,26 de lei, cu 33 de bani mai mult decât pe 4 martie. Litrul de benzină cu cifra octanică 95 ar putea să se scumpească cu 51 de bani și va ajunge la prețul de 22,39 lei.

Amintim că ANRE a anunțat că fluctuația zilnică a prețului cu amănuntul publicat pe site-ul ANRE – este influențată exclusiv de evoluția valorii medii a cotațiilor medii Platts pentru 14 zile anterioare zilei efectuării calculului și cursul de schimb leu/dolar.
Metodologia ANRE asigură ca prețul stabilit zilnic la produsele petroliere principale să reflecte fidel atât tendința de creștere, cât și cea de descreștere a cotațiilor internaționale Platts. Mecanismul existent asigură prețuri corecte, ușor de verificat în condiții de transparență maximă.
Переговоры России и Украины в Гомельской области - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Internațional
Reprezentantul Ucrainei, despre desfășurarea negocierilor cu Rusia
Fluxul de știri
0