Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Trupele ruse au distrus mai bine de 1600 de obiective militare în Ucraina

© Sputnik / Russian Defence Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг И. Конашенкова после начала специальной военной операции
Брифинг И. Конашенкова после начала специальной военной операции - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Reprezentantul Ministerului Apărării al Federației Ruse a anunțat că forțele Armate Rusești au distrus mai bine de 1600 de obiective militare în Ucraina.
CHIŞINĂU, 3 mart - Sputnik. Forțele armate ruse au distrus peste 1 600 de instalații militare ucrainene într-o săptămână, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, general-maiorul Igor Konașenkov.
„În total, în timpul operațiunii au fost distruse 1 612 ținte, inclusiv: 62 de posturi de comandă și centre de comunicații ale Forțelor Armate ale Ucrainei, 39 de sisteme de rachete antiaeriene S-300, Buk M-1 și Osa, 52 de stații radar”, a spus el.
Au mai fost lichidate 49 de avioane la sol și 13 în aer, 606 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 67 de sistem de lansare multiplă de rachete, 227 de tunuri și mortiere, 53 de drone.
Ca urmare a unei lovituri cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune, un centru tehnologic de rezervă de radio-televiziune din zona Lîsaia Gora din Kiev, care a fost folosit de Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru operațiuni psihologice împotriva Rusiei, a fost dezactivat.
Nu există victime umane sau distrugeri de clădiri rezidențiale, a adăugat Konașenkov.
Forțele armate ruse au preluat controlul asupra Cistopolie, Novopoltavka, Jovtneve și au joncționat cu unitățile Republicii populare Donețk. În plus, orașul Balakleia a fost eliberat de batalioanele naționaliștilor.
În Borodianka, unde naționaliștii ucraineni s-au amplasat împreună cu tehnica militară în zone rezidențiale, civilii pot ieși în siguranță prin coridorul creat în direcția Berestianka, nu există obstacole, a spus Ministerul Apărării.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbas și după un apel al deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD.
În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Internațional
Scholz: NATO nu planifică o intervenție militară în cadrul evenimentelor din Ucraina
Fluxul de știri
0