Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Scholz: NATO nu planifică o intervenție militară în cadrul evenimentelor din Ucraina

© AP Photo / Vadim GhirdaNATO
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cancelarul german Scholz: NATO nu planifică o intervenție militară în contextul evenimentelor din Ucraina.
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Germania, NATO, alte țări nu planifică o intervenție militară în legătură cu evenimentele din Ucraina, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, informează RIA Novosti.
„Nu vom ataca pe cale militară, acest lucru este valabil pentru NATO, nu va face acest lucru, și pentru restul, ar fi greșit în această situație”, a declarat Scholz la o conferință de presă cu prim-ministrul Naftali Bennett, în timpul vizitei sale în Israel.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, iar pe 24 februarie a anunțat începerea unei operațiuni speciale. El a asigurat că planurile Moscovei nu includ ocuparea Ucrainei, ci doar demilitarizarea și denazificarea acesteia.
Șeful statului rus a numit drept obiectiv al operațiunii protejarea locuitorilor din RPD și LPR, care au fost supuși genocidului timp de opt ani.
Ministerul rus al Apărării a subliniat că trupele rusești nu lovesc ținte civile pe teritoriul Ucrainei - doar infrastructură militară; populația civilă nu este în pericol.
Переговоры России и Украины в Гомельской области - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Internațional
Sursă: Negocierile cu Ucraina ar putea începe în seara de 2 martie
Fluxul de știri
0