Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Șefa Comisiei Europene în vizită în România

© Photo : Guvernul RomânieiUrsula von der Leyen și Nicolae Ciucă
Ursula von der Leyen și Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Prim-ministrul Nicolae Ciucă a întâmpinat, miercuri seara, pe președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, aflată într-o scurtă vizită în România, legată de situația de securitate din Ucraina și gestionarea fluxului de refugiați.
BUCUREȘTI, 3 mart - Sputnik. Șefa Comisiei Europene a fost primită de premierul român pe pista aeroportului și prima discuție dintre cei doi oficiali a avut loc în salonul de protocol al Aeroportului Otopeni din București.
Conform unui comunicat de presă emis de guvern, ”premierul a prezentat perspectiva asupra situației din Ucraina și impactul umanitar al acesteia, condamnând agresiunea militară neprovocată, nejustificată și ilegală a Rusiei asupra statului suveran vecin.
Prim-ministrul a evidențiat acțiunea Guvernului României alături de partenerii instituționali și non-guvernamentali în gestionarea refugiaților din Ucraina. Cu acest prilej, Nicolae Ciucă a marcat interesul pentru accesul la instrumentele europene destinate refugiaților.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Internațional
Scholz: NATO nu planifică o intervenție militară în cadrul evenimentelor din Ucraina
Șeful Guvernului a amintit și necesitatea continuării sprijinului Comisiei Europene și a partenerilor europeni pentru Republica Moldova.”
Fluxul de știri
0