Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și Ucraina au ajuns la consens în câteva chestiuni – Medinski

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaПомощник президента РФ Владимир Мединский, председатель комитета Госдумы РФ по международным делам Леонид Слуцкий, посол РФ в Белоруссии Борис Грызлов и заместитель министра обороны РФ Александр Фомин
Помощник президента РФ Владимир Мединский, председатель комитета Госдумы РФ по международным делам Леонид Слуцкий, посол РФ в Белоруссии Борис Грызлов и заместитель министра обороны РФ Александр Фомин - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Șeful delegației Ruse la negocierile cu Ucraina, Vladimir Medinski, care este consilierul președintelui rus Vladimir Putin, a venit cu prima reacție după a doauy rundă de negocieri, care au avut loc în Brest, Belarus.
Vladimir Medinski a spus că cele două părți au ajuns la consens în câteva chestiuni de pe agenda negocierilor.
Anterior, Medinski a spus că blocul de propuneri al delegației ruse la discuțiile cu Ucraina este format din trei părți: aspectul militar-tehnic, umanitar-internațional și politic.
„Tocmai s-au încheiat negocierile cu partea ucraineană, la care am discutat în detaliu toate cele trei blocuri de subiecte: problema militară, problematica umanitară internațională, iar cea de-a treia problemă – problema unei viitoare reglementări politice a conflictului. Pozițiile sunt absolut clare, se notează punct cu punct. Unii dintre ei au reușit să ajungă la o înțelegere”, a spus Medinski.
De cealaltă parte, reprezentatul la negocieri a Ucrainei a declarat că Kievul nu a obținut rezultatele pe care le aștepta.
“La negocierile dintre partea ucraineană și cea rusă, din păcate, noi nu am obținut acele rezultate la care am scontat”, a declarat Mihai Podoleak, care este consilierul șefului oficiului președintelui Ucrainei, Mihai Podoleak. ,
Luni au avut loc negocieri între delegațiile Federației Ruse și ale Ucrainei pe teritoriul Belarusului. Delegația rusă este condusă de consilierul prezidențial Vladimir Medinski.
Anterior, biroul președintelui Ucrainei a declarat că „chestiunea de bază a negocierilor este încetarea imediată a focului și retragerea trupelor de pe teritoriul Ucrainei”. Însuși Zelenski, în urma întâlnirii, a spus că până acum nu există niciun rezultat de care Ucraina are nevoie.
Prima rundă a avut loc pe 28 februarie în regiunea Gomel din Belarus. Moscova a fost reprezentată la negocieri de consilierul prezidențial Vladimir Medinski, viceministrul de Externe Andrei Rudenko, viceministrul apărării Aleksandr Fomin, șeful Comitetului pentru afaceri internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki și ambasadorul Rusiei în Belarus Boris Grîzlov.
Din partea Kievului, la întâlnire participă ministrul Apărării Aleksei Reznikov, șeful fracțiunii ”Sluga Poporului” David Arahamia, viceministrul de Externe Nicolai Tocițki, consilierul șefului oficiului prezidențial Mihail Podoleak, deputatul Radei Supreme Rustem Umerov și prim-adjunctul șefului delegației ucrainene în Grupul de Contact Trilateral Andrei Kostin.
După cum au afirmat participanții la prima rundă de negocieri, părțile au schițat contururile procesului de reglementare și au plecat pentru consultări în capitalele lor.
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbass și după o adresare a deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Rusia
Rusia va continua operaţiunea militară în Ucraina – Lavrov
Fluxul de știri
0