Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va continua operaţiunea militară în Ucraina – Lavrov

© Photo : Пресс-служба Госдумы РФ / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Rusia va continua operațiunea specială în Ucraina pentru a distruge infrastructura care o ameniniță.
CHIŞINĂU, 3 mart - Sputnik. Rusia este gata să poarte negocieri cu Ucraina, dar va continua operațiunea militară pentru a distruge infrastructura și armamentul, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.
“Suntem gata să discutăm, dar ne vom continua operațiunea specială, pentru că noi nu ne putem permite să lăsăm în Ucraina infrastructura care amenință securitatea Federației Ruse”, a declarat Lavrov în cadrul unui interviu pentru presa rusă și străină.
El a menționat că operațiunea desfășurată în Ucraina în sensul distrugerii infrastructurii care îi amenință pe ruși va fi dusă la bun sfârșit.
carburanți - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Societate
Se anunță o nouă scumpire a carburanților: Cât ar putea costa benzina și motorina
Amintim că astăzi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, general-maiorul Igor Konașenkov, a anunțat că Forțele Armate ruse au distrus peste 1 600 de instalații militare ucrainene într-o săptămână.
„În total, în timpul operațiunii au fost distruse 1 612 ținte, inclusiv: 62 de posturi de comandă și centre de comunicații ale Forțelor Armate ale Ucrainei, 39 de sisteme de rachete antiaeriene S-300, Buk M-1 și Osa, 52 de stații radar”, a spus el.
Au mai fost lichidate 49 de avioane la sol și 13 în aer, 606 tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 67 de sistem de lansare multiplă de rachete, 227 de tunuri și mortiere, 53 de drone.
Ca urmare a unei lovituri cu arme de precizie cu rază lungă de acțiune, un centru tehnologic de rezervă de radio-televiziune din zona Lîsaia Gora din Kiev, care a fost folosit de Serviciul de Securitate al Ucrainei pentru operațiuni psihologice împotriva Rusiei, a fost dezactivat.
Nu există victime umane sau distrugeri de clădiri rezidențiale, a adăugat Konașenkov.
Forțele armate ruse au preluat controlul asupra Cistopolie, Novopoltavka, Jovtneve și au joncționat cu unitățile Republicii populare Donețk. În plus, orașul Balakleia a fost eliberat de batalioanele naționaliștilor.
În Borodianka, unde naționaliștii ucraineni s-au amplasat împreună cu tehnica militară în zone rezidențiale, civilii pot ieși în siguranță prin coridorul creat în direcția Berestianka, nu există obstacole, a spus Ministerul Apărării.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Rusia
Lavrov este încrezător că se va găsi o soluție la criza din Ucraina
Pe 21 februarie, Vladimir Putin, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbas și după un apel al deputaților Dumei de Stat, a semnat decrete de recunoaștere a suveranității RPL și RPD.
În dimineața zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei. Potrivit Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
Fluxul de știri
0