Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Republica Moldova, pe agenda discuțiilor dintre Iohannis și Ursula von der Leyen

© Photo : Președintele RomânieiPrimirea la Palatul Cotroceni a Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen
Primirea la Palatul Cotroceni a Președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
În discuțiile dintre președintele României și șefa Comisiei Europene, s-a aflat și subiectul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 3 mart - Sputnik. Președintele Iohannis a dorit să sublinieze că dorința sa este ca Hub-ul umanitar internațional pe care Uniunea Europeană îl va organiza în România, să deservească umanitar și Republica Moldova.
Von der Leyen a spus că au discutat și despre ”modalitățile concrete, în afară de aceste chestiuni importante, de a acorda sprijin Republicii Moldova, care și ea se confruntă cu un val crescut de refugiați, dar și cu alte dificultăți economice sau în domeniul energetic.”
De asemenea, von der Leyen a mulțumit României că pe lângă efortul umanitar de primire a refugiaților din Ucraina, ”ajută și Republica Moldova și asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova”.
Întrebată însă cu privire la șansele de a se grăbi procedurile de aderare la UE ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, șefa Comisiei Europene a evitat răspunsul.
Ursula von der Leyen și Nicolae Ciucă - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Internațional
Șefa Comisiei Europene în vizită în România
Fluxul de știri
0