Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mișustin a spus că investițiile în aur sunt o alternativă la depunerile în valută

© Sputnik / Dmitry Astakhov / Accesați arhiva multimediapremierul rus Mihail Mișustin
premierul rus Mihail Mișustin - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2022
Abonare
Premierul Rusiei, Mihail Mișustin, a spus că investițiile în aur sunt o alternativă sigură spre deosebire de cele în valută.
CHIȘINĂU, 3 mart – Sputnik. Guvernul Federației Ruse a susținut proiectul de lege care anulează pentru cetățeni Taxa pe Valoare Adăugată la investițiile în aur începând cu data de 1 martie. Și asta pentru că investițiile în metalele de preț pot fi o bună alternativă procurării și acumulării de valută. Proiectul de lege urmează să fie examinat în data de 4 martie, a declarat premierul rus Mihail Mișustin.
“Guvernul a susținut decizia de anulare a TVA pentru metalele de preț pentru cetățeni din data de 1 martie. Acest proiect de lege urmează să fie examinat în Duma de Stat deja în data de 4 martie”, a declarat Mișustin la ședința Guvernului rus.
El a spus că la cumpărarea unui lingou de aur în bancă nu va fi necesar de achitat taxa pe valoare adăugată în valoare de 20 la sută din prețul lingoului, așa cum prevede actuala redacție a legii ruse. “Astfel de investiții pot fi o bună alternativă la procurarea valutei”, a adăugat el.
Anterior și Ministerul de Finanțe a declarat că susține inițiativa deputaților Dumei de Stat de anulare a TVA la investițiile în aur pentru persoanele fizice, considerând investițiile în aur o alternativă ideală cumpărării dolarilor pe fundalul situației geopolitice instabile.
Bancă în Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2022
Rusia
Sberbank și-a anunțat retragerea de pe piața europeană
Fluxul de știri
0